Date med Cindy!

Idag kmr cindy till storstan, vi ska shoppa och catch up massor , love it!

Hade en chatt stund med rojjan pa msn,.. saknar henne jatte mkt, saknar alla mina riktiga vanner och familj i vasteras... sen finns det nagra riktiga giftormar, er lamnade jag med flit!
Man behover vara stark och veta vem man ar och vilka som ar genuina och inte.. vissa vanner stannar i livet for alltid och vissa blir kvar pa vagen, skont att de gar att rensa bort :)


massa karlek till alla som berikat mitt liv och har tid for annat an att sitta och hitta ens fel i allting.. utan alskar en for ens bra sidor och inte hakar upp sig pa det daliga.. ! Mina riktiga vanner och min familj, tack for alltid stotta mig och pushat mig framat! finns alltid har for er :)

im alive!

Borjade jobba i min mosters butik igar. Hon ager tre kladbutiker i stan, de ar alla samma linje fast hon har tre olika lokaler. Tog lite kort igar som jag tankte lagga upp sen. Nu ar jag fixad och klar och vantar bara pa att min moster e fardig sa vi kan aka dit! Kan inte fatta att det bara ar 2 dagar kvar till jul! Fast maste erkanna att sjalva julstamningen ar ganska sjunken pga varmen och palmerna. Och har ar den 24e varsta party dagen.. efter firandet hemma.. sa borjar man dricka och drar ut och partar, som den 25e i sverige fast har gor man allt samma dag :) Har sett bilder fran Rojin och Emmas bloggar och forstar totalt om ni e glada for snon, det blir sa ljust och det ar riktigt vackert! Jag visade mina kusiner och dom vart helt " are sadar de ser ut pa vintern i sverige?" :) Manga har gillar snon for har snoar det faktiskt fast bara i sodra Chile, dar ar det mycket sno.

Varje dag ar en levande dag har, och fast jag har riktigt kul och far en helt annan slags uppmarksamhet har.. sa onskar jag manga ganger att Rojin kunde vara har och dela allt detta med mig! Laste i Rojins blogg att hon saknar mig och jag blir helt aaaaw... for jag saknar henne med!! Fast jag vill inte aka dit och se henne utan jag vill att hon kommer hit haha ;) Fast som min mamma sa till mig nar vi pratade ganska djupt om hela min flytt hit, hon tycker att det ar jatte bra att jag akte ifran bjurhovda och det stallet jag var i. Hon kande val att jag inte riktigt gjorde nagot som jag gillade med mitt liv, och hon hade sa ratt. Manniskor som kom in i mitt liv men som inte kanske gav mig nanting utan istallet sankte mig..mamma markte allt och darfor sa hon att hon var riktigt glad att jag aker ut och upptaker nya stallen nya manniskor.. och utvecklas som person :) Det ar sa sant.. jag ville faktiskt dar ifran, inte fran min familj men fran manga andra som bara var riktiga energitjuvar. Sager inte att de ar daliga manniskor men det ar som det ar :) Det har var verkligen det basta jag kunde gjort!

Cherry-cherry bom bom!

sitter har och ater farska korsbar, mums! yeees, nu har jag skaffat mig ett chilenskt simkort till mobilen :) Ska snart ga till nan kiosk har nara for att ladda pa luren direkt! Idag akte vi till providencia och skulle shoppa. Fanns fyra kopcentrum som heter los 4 caracoles, det betyder de fyra sniglarna.. men sjalva meningen ar att kopcentrumen ar som en spiral.. alltsa som en snacka ni vet, som snigeln bar pa sin rygg ;)
Imorrn ska jag aka med mamma och traffa farmor, aahh!! alskar verkligen min farmor, har en valdigt bra och tight relation med henne. .sa det ska bli jatte kul och fa traffa henne!! Och imorn ska catalinas gamla klass , hennes gamla gymnasie klass ha en reunion-fest sa jag ska folja med da.. kanns lite pirrigt faktiskt.. jag blir alltid nervos nar jag ska pa hemma fest har, kanner mig fortfarande som en liten vilsen fagelunge typ nar det kommer till sant. Det ar liksom inte hemmaplan om ni forstar vad jag menar? Fast sen slutar det alltid med att allting gar bra och alla ar hur trevliga som helst.. oftast ;)



Bilder fran nar jag var hos min morbror i La Florida :)



Mamsen hemma hos min morbror :)




Sotnosen! <3




Bilder fran idag



Kopte flipflops for 40 kr pa Lider! ( en supermarket )




Alskar bergen!




Haha, Francisca pa bensinmacken pa vag till Providencia




Snack eller snigel gallerian




Gick forbi enligt mig ett jatte fint litet neighbourhood, och alskade dom har lagenheterna!
Hur fina och gulliga som helst!!




Cutsie cutsie! xD




Pa vag att satta oss ner i en park for att vila oss




Byggnader som man ser fran parken dar vi satt




Catalina och Francisca :)




Njuter av livet :)












Moster & Catalina :)

Dags for en ny look kanske?

Jag glommer hela tiden att ta med mig kameran overallt, for manga ganger sa aker vi bara random till nagot as coolt eller vacker stalle och dar star jag och tanker "attans! jag skulle haft med mig kameran". Men men..det kmr fler ganger, ska ju anda vara har i ett helt ar!

Att ga till frisoren har ar svin billigt, ska snart ga och vaxa benen och bikinilinjen, sen vill jag farga mitt har. Jag alskar svart har tycker de e as fint, men jag vill ha en change! sa jag tror jag ska farga det, typ brunt eller nat.. men det kanns anda lite trakigt. vet inte vilken farg jag ska kora pa alls alltsa..

Snart kommer mamma och madde och hela baletten hit och vi ska ata casuela, en typisk chilensk matratt for mamma ville ha det. Sa idag foljde jag med min moster och handla pa marknaden. Oftast brukar la nana som ar the nanny har ga och handla, men jag skulle fa valja frukterna och allt jag ville ha har. Allt e sa farskt har, ni kan ju tanka er.. till frukost ater jag typ jordgubbar, honungsmelon och hallon.. bara  farsk frukt typ och bar och lite yoghurt och till lunch kott lr nat med massa sallad och bonor! Tror jag redan gatt ner typ ett kilo eller nat.
Dom har som sagt en nanny har, lr hon ar mer som en maid. Sa varje dag finns fardig lagad mat, hon diskar allt.. baddar sangarna gar och handlar.. de e valdigt bekvamt men ovant for mig :)

still going strong

Idag vaknar jag upp ensam, catalina skulle till skolan och skriva prov och francisca skulle jobba idag i en av kladbutikerna. Jag kommer ocksa fa borja jobba dar. Det e riktigt bra for da har jag jobb och slipper soka runt efter annat nar jag borjar plugga i mars. Nu har jag bara legat i sangen och kollat pa E channel, haha! Dom har massa bra kanaler har, alskar det. Det ar typ Fox, WB, E, TCM och flera american channels.

Den 29e ska vi till the beach, alltsa viña och fira nyar och softa dar.. langtar! Forsoker ga ner i vikt sa man kan se nagorlunda bra ut i bikinin. Eller jag tror jag vill kopa mig en fin baddrakt istallet. Det finns jatte fina, och tror jag ska kopa en san istallet :)

Har om dagen var jag hos min morbror dar mamma, madde och oscar bor. Vi bor inte alla under samma tak for att det blir sa trangt. Och jag vill bo har med mina kusiner och mamma bor da hos min morbror toño.



Redan den 14e ?

Okej, nu kommer mitt forsta blogg inlagg fran Chile. Jag har varit seg for jag har gjort saker hela tiden och inte riktigt hunnit satta mig ner och blogga. Iaf, maste borja med att saga att jag kanner mig lycklig har. Jag vet inte riktigt vad det ar, men det ar sa harligt att komma till ett varmt land med palmer och jag tycker Chile ar verkligen ett riktigt vackert land. Min moster Roxanna och hennes man Raul och mina kusiner Fransisca och Catalina var de som hamtade mig pa flygplatsen i Santiago. Dom ar sa otroligt snalla och givmilda. Helt sjukt. Dom haller pa bygger om sitt hus, och min moster ba Natalia det har ar ditt rum, i veckan ska vi aka till nan affar kommer inte riktigt ihag vad den hette , sa ska du fa valja vilket golv och vilken tapet lr farg du vill ha pa vaggarna. Jag betalar ingen mat heller. Dom har det ganska bra stallt och maten e svin billig har sa.. de kanns liksom anda inte konstigt =)

Alskar kopcentrumen som finns har, dom har Zara haha! Fast de e dyrare med klader har an i sverige =( sa det ar svin trakigt, och fina klackskor har som dar ar ocksa as dyrt har. Det finns fa affarer som ar som h&m typ, super fint och super billigt. I fredags drog vi ut pa krogen med Catalina , det var sa kuuul! dom stangde typ halv 6 pa morgonen och vi kom hem runt nio pa morgonen helt doda dock.. men de var as kul. Vi dansade hela natten och sen nar vi gick ut, utanfor sa satte vi oss ner bara hon och jag ch chille..vilade fotterna rokte nagra cigg. En kille kmr fram med dreads och undrar om vi kan bjuda pa en cigg jag ba ah sjalvklart.. sa borjar vi snacka. Han sa nagot jag inte forstod sa jag forklarade for han att anledning till varfor jag inte forstog ar for att jag e fran sverige osv osv.. han ger mig en blick och sager "kommer du fran sverige? knappast! du e mer chilenare an bonorna!" Jag ba "Okej?" sa borja vi diskutera.. haha nu skrattar jag at det men jag vart riktigt irriterade pa han i stunden. Sjalva grejen att i Chile e det en riktigt status grej att komma fran Sverige lr utomlands..fortum peru och bolivia typ. Men europa. Och han trodde mig saker inte eftersom att jag inte e blond och blaogd..sadar ar vissa har.. men de flesta e svin trevliga. Efter min diskussion med rasta killen kommer tva killar och fragar mej vad de var som hande sa jag borjar forklara for dom och dom vart helt pa min sida.. haha! dom sa att dom horde direkt pa min accent att jag inte var dar ifran. Sen gick vi runt och jag fick en guidad tur av grabbarna runt omradet.. han borja fraga mig om han inte kunde fa kyssa mig men jag ville inte eftersom han bara var 16!!! Fast han sag verkligen inte ut som det.. haha as skumt.






precis kommit fram till Chile, tog ett kort fran bilen pa vag hem till mina kusiner :)




Hemma hos mina kusiner, har softar jag varje morgon :) fint va?




Dom har sa stor och fin tomt, svart att fa med hela pa en bild. Det dar lilla rosa huset i bakgrunden ar min mosters verkstad. Hon ager tva kladbutiker och dar syr dom allt och folk arbetar dar.




Bastun :)





Huset fran baksidan. Dom e klara dar uppe men ska mala om fargen dar nere som ni ser.




Pa stan, kanns konstigt med jul dekoration mitt i varmen!! de e fel :P




lite byggnader




in the mall




La Panchita!! Min kusin Fransisca..




Haha den har karusellen fanns inne i kopcentret




Kolla vad vackert med bergen i bakgrunden.




La Panchita :)




Simmar i poolen haha, haaarligt!




In da club, tididt.. efter en timme var det packat.




Catalina dancing, man far sina drinkar i plastmuggar!! haha




harligt packade =)




Drygisen som sa att jag var mer chilensk an bonor :P

Bloggar fran Madrid!

Yes yes, resan gick super bra hit! Fast det ar ju bara 4 timmar fran sverige till spanien sa det ar ju en piece of cake, jamfort med resan har ifran till Santiago sen som ar 14 timmar(!!). Haha sa langesen jag skrev sahar "utomalnds-style". Alltsa inte kunna anvanda mig av de svenska bokstaverna, jag gillar de pa nat satt :) Jag hamnade iaf brevid en jatte trevlig 25-arig kille pa planet, vi hade tre saten for oss sjalva, sa vi kunde lagga alla grejer dar istallet for att lagga upp allting, bekvamt! Nar jag forst satter mig vid honom sa marker jag hur rod och svettig han ar.. sa han sager till mig "ursakta men snalla jag e sa flygradd kan inte du bara saga till mig att det har ar lugnt.. ingenting kommer handa, snalla sag att ingenting kommer att handa?!" sa jag klappar han pa axeln och sager att han ska vara lugn och forsoker att fa honom att kanna sig trygg. Haha tycker verkligen synd om personer som fast sin flygradsla sa flyger dom massor anda, stackarn var helt desperat ett tag. Nu sitter jag iaf pa ett internetcafè pa den har stora flyplatsen som jag var tvungen att ta en tunnelbana till min gate!! haha.. var dock aldrig lost, utan jag hittade utan problem :) planet lyfter kl 00.05 och klockan e nu 8.30, sa min tid har gar ut om 10 min sa ska kolla lite i shopparna som finns har och kanske ata nagot :)



det där med packning...

har jag skjutit upp så länge! Varje gång jag tänker att jag måste börja packa och organisera så känner jag bara orkaaa.. Mamma och pappa har varit på mig en del "ska du inte ta och börja packa snart då?" , det har dom typ sagt nu minst fem gånger, men jag har så svårt att veta vart jag ska börja. Började sortera lite kläder som jag täntke ha med mig till Chile, och sen kom jag på att jag måste tänka på en hel del andra saker också. Ska vara där i ett år och det blir ju årstidsbyte.. så då måste jag tänka vilken slags jacka ska jag ha till vintern,regnar det mycket? och om jag ska ut och resa runt vad behöver jag då ha med mig.. osv osv. Efter att jag skrivit det här inlägget ska jag börja iaf. Var över hos rojjan idag och vi kom in på den feta mannen som var med i generation fett. Han som älskar sig själv och tycker han är jätte sexig precis som han är! Det är klart det är tråkigt att han är så fet (tänker jag),  men ändå blir jag så glad när jag ser på hur han är, speciellt när han uttrycker sig " Im sexy!*CLAP* Now let me go and live my life!". Haha! YEAAH GO AND LIVE UR LIFE SEXY BOY!! :D
Jaajaaa..nu ska jag gå och packa för åker om 3 dagar.




tänkvärt..

Jag och min syster Macki har ett gemensamt intresse för ordspråk och dikter med tänkvärda budskap. Hon samlar på dom och tillsammans brukar vi läsa dom och analysera kring budskapet och se hur hon eller jag lever eller tänker kring det i livet! Haha , ja man kan utan tvekan säga att vi e två djupa själar jag och macki :)
Här är några av de som jag kommer ihåg nu utantill..


" Vänliga ord är små och enkla att säga, men de ekar i oändlighet"
- Moder Teresa


"Laughter is the shortest distance between two people"
- Victor Borge


"Det är endast med hjärtat man kan se rätt. Det viktigaste är alltid osynligt för ögat"
- Antoine de Saint-Exupéry


"En fågel vet inte att den har vingar förrän den lämnar boet"
- Vet inte vem


"Det viktigaste är inte vad du har i fickan utan vad du har i hjärtat"
- Vet inte vem


En av mina favoriter:

"Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken"


Mysig kväll med fille

Idag var jag förbi Macki för att vara med Filippa mellan sex till åtta för hon och fredrik skulle på föräldramöte. När jag ringer på dörren så möts jag av en springandes filippa med ett stort leende på läpparna som hoppar upp till mig, kan man få ett härligare välkomnande? :) Macki sa att hon hade blivit hur glad som helst när hon sa att det var moster natalia som ringde på dörren. Kommer sakna lill tultan hur mycket som helst när jag är borta!! Visst att jag blir totalt utmattad när hon ber mig för en 15e gång att jag ska dra runt henne på påslakanet runt i vardagsrummet.. men när hon med skratten i halsen brister ut mer! mer! Jag menar hur kan man motstå? Då springer jag utan problem runt där som en clown och drar så de att ska kännas som en flygande matta :) Så härligt med små barn, ska bli kul sen att få egna också .. tufft men också de bästa som händer en brukar de ju sägas!




Äter sin middag med händerna såklart!




Filippa med moster!




Äter lite "applä" och tittar på "bompa" :)



Chile

Ja nu är det inte långt kvar tills jag sätter mig på planet på väg mot Chile. Lägger upp lite bilder på hur det ser ut där. Jag kommer att bo i huvudstaden Santiago, och jag älskar Santiago :) Det finns dock inga stränder där men det är en riktigt stor stad och jag är en riktigt city-tjej så jag trivs där väldigt bra! För att komma till stränderna är det bara att åka till alla andra städer typ, inte alls långt.





Santiago City by night


Santiago City vid ett köpcentrum


Bussarna i Santiago som är av svensk design! Stooolt såklart!


Viña del mar, här ska jag fira nyår!


Viña del mar


Södra Chile


Vid någon strand i Chile


Valparaiso


En strand i Chile


Vimmelbild

En liten smågalen kväll ute på pluto med Emma, såg på hennes blogg att vi hade hamnat på vimmelbild!Hahaha, jag skrattar så mycket varje gång jag ser bilden för jag har inge minne av att vi tog kort,  jag brukar egentligen inte vilja vara med.. men jag hade tydligen inga problem den kvällen :)




SKÅL!


Pulverdiet!

Har bestämt mig för att testa nutrilett i fem dagar! Nu har jag druckit min första shake och det smakar som välling med en liiiiiiiiten skvätt kakao i, och som att man har råkat ha i för mkt välling pulver typ. haha! Men jag klagar inte. Man ska dricka shaken fem ggr om dagen, alltså då istället för mat. Får se hur det går och hur mycket jag går ner på fem dagar med dom här pluvrerna!












RSS 2.0