Banging body, tack!

Nej nu ska jag fan ta och bli nyttig och superduper halsosam! Are yall with me?!!?
Iaf, imorn ska jag skriva in mig och borja trana. Vill borja trana nan sport alskar sant och ska borja skriva pa bloggen om min dagliga kost sa att jag kanner mig tvungen att vara halsosam! Nu ska mina overflods kilon bort! Imorn blir det harda tag, hahaha =D




Kimmies kropp e ju to die for!

Plugg plugg plugg & sa annu mera plugg..



Alskar att jag bara har skola tre dagar i veckan (hittills).
Hur skont ar inte det att ha varann dag+helgen ledig?
Har iaf prov nu pa mandag och om det ar svart for min
klasskamratersa ar det SVARARE for mig.Jag borjade
lasa dom sidorna i boken som kommer komma med pa provet
och jag forstog inte ens halften av vad det stog. Sa min idè blev att skriva upp
varenda ord som jag inte forstog och sen fraga vad dom betyder, men det blev
tre sidor langt. Sa imorse nar jag vaknade runt nio sa satte jag mig pa googletranslate
och borjade oversatta, tog mig ca 4 timmar(!!). Jag vet att jag sjalv valde att
komma hit och plugga,men jag erkanner det e banne mig tufft som tusan
med den teoretiska delen for mig! Men under de praktiska
lektionerna,laxorna,prov osv. ar jag latt bast i klassen pa! ;)

Harlig ledig dag!

Okej kanske inte sa harlig for jag kanner mig ratt rastlos. Visst det ar svinkul att bo har i Chile med varmen, billigt osv. men nar man inte har skaffat sig nagra kompisar an sa vad ska man gora sjalv liksom? Har typ ringt farmor varenda gang jag ar ledig sa att hon ska hitta pa nagot med mig, men jag marker att hon blir ju trott i benen stackarn haha.. sa jag kan inte ringa henne hela tiden tror jag, sorry grandma! Haha men jag hoppas iaf att nu nar jag borjar skolan sa kommer jag lara kanna folk i min alder.

Igar var iaf min forsta dag pa min skonhetsterapeut kurs, eller som det egetnligen heter hud-,spa-, skonhets-terapeut! Det var sa himla roligt!! Jag kom dock fem minuter for sent, men fem minuter for sent i chile ar INGENTING. Haha som sagt alla chilenare i sverige ar ju alltid sena men tank er i sjavla landet Chile. Folk kan saga jag kommer kl fyra och sen kommer dom runt fem och ingen reagerar eller bryr sig, for om man sager en tid sa kommer alltid personen ca en timma senare, det ar deras livsstil i guess. Iaf sa kommer jag in dar och alla var runt min alder och typ halften av klassen ar redan mammor! Jag blev helt paff, men har ar det ratt sa vanligt att man blir med barn i tidig alder eftersom det ar forbjudet med abort har och det ar ett katolskt land dar de flesta ar emot abort. Jag fick iaf pa min forsta dag lara mig gora manikyr pa mig sjalv! Auto-manikyr kallas det och sa satte jag mig dar med min lilla vita uniform och ett jatte fult harband haha men det ar av hygieniska sjal och for att man saklart inte ska ha haret for ogonen nar man arbetar. Det gick iaf jatte bra och jag satt med uppsparrade oron nastan hela lektionen eftersom jag tycker allt ar sa intressant! Pa onsdagar har jag skola fran 9-11, mandag och fredagar ar 9-13.30. Det ar ganska korta pass speciellt pa onsdagar sa da ar det perfekt for mig att skaffa mig ett deltidsjobb, typ dar jag kan jobba pa kvallarna och spara ihop pengar till min resa hem i augusti for Mackis brollop. Men for att soka jobb maste jag ha mitt chilenska pass och leg som pappa har skickat till mig sa det ar har om ca en vecka! Langtar massor till att min frisor-skola ska borja, den borjar den 12e april och da kommer jag ha plugg man-fre och forhoppningsvis har jag ocksa jobb i veckan pa kvallarna eller under helgen pa dagarna. Fast jag vet inte varfor jag hela tiden tanker "Hoppas hoppas jag hittar jobb" det ar liksom Santiago jag befinner mig i och inte Vasteras dar arbetslosheten tyvarr ar ganska stor just nu. De flesta jag traffar i min alder hittar jobb direkt nar de soker jobb sa varfor ska det vara svarare for mig, tror nog jag kommer hitta.. enda problemet blir ju att hitta ett som inte ar minimum lon, for med det kommer jag ingenstans med! Tror minimum lon har i chile ar ca 2000 kr i manaden!!! Det ar sa himla trakigt den trista verkligheten for manniskor har som har det tufft och sadar ekonomiskt. Men den manadssumman kommer jag som sagt ingen vart sa maste utnyttja lite kontakter jag har och se hur jag kan ga till vaga!



Har ar en bild fran mitt klassrum, hitta den pa deras website haha inte jag som tagit den!
Det ar iaf sa vi maste vara kladda med vita skor till och med.



Plugget borjar...

Okej kan borja med att beratta att jag ar jatte glad men ocksa pirrig!! Eftersom igar sa var jag och min moster och leta efter skolor till make up, alltsa make up-kurser. Alla bra instuter var fulla. Man skulle ha skrivit in sig redan i oktober-november. Vi ba oops.. Sa gick vi till ett stalle som heter Enace, dar man utbildar sig till hud-,spa- och skonhets terapeut. Jag vart helt sald! Alskar allt som har med skonhet att gora. Alltsa hair, styling, peeling, smink, manikyr, pedikyr osv osv. Dom ba du har tur for en tjej har precis hoppat av och den har gruppen har redan gatt en vecka men om du vill kan du ta hennes plats, jag ba i'll take it! Kanns sa bra for min utb. blir sa bred nu. Jag borjar reda imorrn och hoppas jag kan intergrera in mig i gruppen haha. Var tvungen att samma dag go och kopa UNIFORM(!), skor och massa pincetter osv. Min uniform ar typ vit, lite sjukskoterska-aktig men mer at massos hallet. Iaf kan ta bild sen haha. Nu ska jag ivag och handla block och pennor som jag behover :)
Min frisor skola borjar den 12e april, langtar till den med :)

i love old people.

Idag ar jag pa toppen bra humor! Igar kvall kom min valdigt speciella mormor hit. Jag verkligen alskar att vara med min mormor for hon far mig att skratta sa mycket!! Jag har alltid haft en speciellt relation med min farmor, vi ar sa nara och jag alskar att ga ut pa stan med henne och bara umgas. Men med min mormor ar det mer vi kan sitta och prata i timmar och bara skratta hur mycket som helst. Sant dar ar guldvart. Hon bara ar och jag skrattar , jag skrattar inte at henne utan at sakerna hon sager och henne satt att uttrycka sig pa.
Sa hon sov over har och vi at frukost tillsammans och senare ikvall sa ska vi over till mormors hus for att fira min yngsta moster som fyller 32 ar idag. Och idag blir det grillad spet till lunch, mums! :) Jag fick gora marinaden till kottet eftersom nar min pappa var har sa gjorde han en marinad som dom aldrig har glomt bort och da tanker dom att eftersom jag ar min pappas dotter sa borde ju jag kunna laga precis lika bra som han! Haha jag blir sa nervos nar alla forvantar sig sant fran mig. Men jag gjorde iaf mitt basta, och sa svart ska det val anda inte vara att gora en marinad till kott?




Jag med farmor lunchar tillsammans pa saluhallen, yummie!



aj.

Mar illa. Migran.
Har aldrig haft migran i hela mitt liv tills igar natt. Jag hade sa ont att till och med mina ogon gjorde ont, jag nastan spydde. Min kusin har haft migran sen hon var liten. Sa hon tag hand om mig lilla sotis. Nej usch hemskt, hade till och med vark i kakarna? Nej ush, vilken hemsk dag/natt det var.

Men som dom alltid sager, efter en nedgang kmr alltid en uppgang. Sa jag vantar pa den nu. Eller just det , varje maltid som serveras har ar en uppgang for mig, for maten har ar sa himla god ! hahah xD Ni anar inte hur mycket nytt jag har smakat som har varit huuuuur gott som helst!!!

Date med farmor

Sa nu e jag fardigfixad, och ska pa stan med farmor for att se om jag kan fixa ett chilenskt leg. Kan fortfarande inte gora sant sjalv! ;)

Jag tanker testa!

Okej inte en san blond farg, men jag har alltid velat se mig i blondt har. Manga sager att jag inte skulle passa eftersom min naturliga harfarg e svart osv. men kolla Shakira! Iaf ska prova mig fram och se hur jag kommer se ut. Vill iaf inte att det ska bli gulaktigt eller orangeaktigt. Mitt nya experiment!



Kommer ni ihag virtual colorist? Haha!

GRYM film!!

Var pa bio idag, nu har de sankt priserna har eftersom sa fa personer gar pa bio nu efter jordbavningen och alla efter skalv. Folk ar radda att satta sig i en bio salong ifall det skulle komma en till jordbavning. Sa nu kostar det alltsa 20 svenska kr att ga pa bio, vilken film som helst! Kanner mig inte radd alls utan jag passar pa och skulle latt vilja ga varje dag! Vem vet, kanske gor det :)  Iaf idag sag vi The blind side, grym film! rekomenderas varmt!!



Keeping up with the Kardashians!

Igar var det sasongspremiar pa Keeping up with the Kardashians, typ tredje sasongen eller kommer inte ihag riktigt. Jag satt som fast klistrad, alskar programmet! Haha man ser verkligen hur syskon relationer ar, eller mest mellan systrar iofs! Kanner igen mig hur mkt som helst och det far mig att sakna mina systrar massor!!



Khloe e min personliga favorit!

Brrr...

Idag ar det kyligt i Santiago...




Sexy eyes

I morse vaknade jag upp med fetaste vageln i ena ogat! Hatar nar jag far det, sist jag var i Chile fick jag det med!! Haha far de bara nar jag ar i chile! Ser sa roligt ut! Fick ga ut med solbrillor nio pa morgonen for annars hade folk blivit radda, tro mig jag kunde verkligen inte oppna ogat haha hann inte ta kort pa det, det sag as roligt ut!



Hahahaha!! Det var varre nar jag var nyvaken da kunde jag knappt oppna ogat! Men laste sen i na forum att man ska lagga pa en handduk med varmt vatten pa sa forsvinner det. Sa far se och vanta, den har iaf blivit mindre!


Poolen ar gron for maskinen som haller poolen ren gick sonder under jordbavningen.

Svensk sommar!

Sag alla bilderna fran Rojins spelning i fredags, alla mina girls gick ut tillsammans och jag vart sa nostalgiskt och onska bara att jag var dar med er!! Kommer iaf (om allting gar bra) hem i slutet av juli eller borjan av augusti for min systers brollop!! Blir nog dar i en manad, kommer precis till den underbara svenska sommaren!! Sverige kanske inte har som chile nagra heta beach strander att skryta med, men det finns massa annat som inte finns har iaf som jag nu uppskattar mer an vad jag kanske gjorde forr :)
















Jobb

Pa vag mot jobbet snart, anda skont jag gillar att jobba for da har jag nanting att gora. Men det dar med att komma upp pa mornarna ar lite trist men ingenting jag har svart for. Har aldrig haft sadar super svart for att komma upp tidigt som tur. Ska forsoka ta lite kort ocksa :)

bio dags

igar var jag pa avatar i 3D, okej den var grym!! Han var sa het han Jake Sully, m-m-m!! Iaf ska bio idag med for vi har typ ingenting att hitta pa langre! Jag vill bara borja skolan och fa lara kanna manniskor och fa kompisar, men det ar snart sa det ar lugnt :) Idag ska vi se filmen The haunting in Conneticut tror jag den heter pa eng. Alskar skrackfilmer! Ska bli kul, den verkar riktigt bra fast riktigt klychig med tanke pa att den ar baserad pa en verklig handelse!




Harligt nyvaken!

Laskigt!

Efter den stora jordbavningen sa har det kommit efterskalv typ varje dag. Vissa starkare an andra men idag kom det tva stycken riktigt starka. 6,4 har i santiago och i valparaiso var det 7 nanting. Hatar det, undrar bara nar det ska sluta allting. Vill inte kanna na mer skalv. Nyss sprang jag ner for trappan och det ar as svart att gora det for hela golvet ror sig som vagor, kanns som att man ar pa en stor bat.

Good news!

det blir Avatar i 3D idag!! Ska aka om en timme, forresten har glomt att beratta en riktigt bra nyhet!
Jag har slutat roka! Iaf dagligt, kanske tar en cigg pa fest om jag verkligen inte kan halla mig, men har vart utan cigg i 3 veckor eller nagot liknanande och jag verkligen alskar att vara en icke-rokare! Kanner att hyn ar mycket finare, lugorna kanns friare, konditionen ar battre! Kanns awesome! Det basta ar att jag inte kant mig sugen overhuvudtaget, jag mar typ illa nar jag roker nu vet inte varfor men bra ar det iaf!

strawberry

Idag gick vi som vanligt till marknaden!
Har koper man alla sina gronsaker farskt fran en stor marknad,
" La feria" :DKopte jordgubbar, som jag aaalskar saklart och har kostar ett kilo
jordgubbar 9 svenska kr!!
Fast det gar inte ens att jamfora med dom
svenska jordgubbarna, svenska jordgubbar
ar helt arligt en svensk delikatess!




Jag med en chilensk jordgubbe,far duga!


Avatar lr Alice in wonderland?

Ska pa bio igen imorn!! Att ga pa bio har kostar 30 kr sa jag hade velat ga tyo varje dag men det ar ingen har som har rad med det. Men jag ska iaf ga imorgon med min kusin igen, sa nu till fragan vilken bor jag se Avatar lr Alice i underlandet? Har hort att nya alice anda ar riktig barn-film ? Kanske blir avatar, fast inte 3d for det ar for "dyrt".. det kostar ju hela 90 kr.. , sa brukar det lata har..suck. Jag ska nog borja ga sjalv pa bio, maste ju passa pa!!! Se alla filmer som maste ses pa bio!



 


what is up?

Det har hant mycket efter mitt senaste blogginlagg, och da menar jag jordbavningen. Har vart utan el i huset i typ 4 dagar, och sen bara vart radd for att ga ut. Nu ar allting bra igen forutom att jag har fatt nat sa kallat jordbavnings-syndrom. Sen jordbavningen har min kropp blivit typ orolig eller jag vet inte riktigt vad, men jag kan bli typ yr ibland helt plotsligt, hander kanske 4 ggr om dagen. Nar jag ar hungrig ater jag och nar jag ater for att jag ar hungrig sa blir jag hur matt som helst efter tva tuggor. Min mage ar helt konstig.. de e lite jobbigt, jag ater verkligen halsosamt. Ordentlig frukost med grot osv. och da brukar min mage och kropp funka hur bra som helst. For typ en halvtimme sen var jag svinhungrig sa jag gjorde iordning en stor tallrik med grot och la pa bjornbarssylt, sa gott! Fick i tva skedar tills jag kande som att jag hade atit en hel pizza, vad gor man?

RSS 2.0